Cliquez pour vous déconnecter.

We zijn blij dat de Nationale Veiligheidsraad de restaurants en cafe op 8 juni heropent. Aangezien de situatie in ons land echter nog niet volledig is hersteld, spreekt het vanzelf dat er in de horecabedrijven vrij strenge maatregelen nemen om de veiligheid van de klanten en de werknemers te waarborgen. Merk op dat u alle goede praktijken in verband met de heropening vindt op de website van de Federatie Horeca Vlaanderen door te klikken op de volgende link: https://heropstarthoreca.be/ Deze richtlijnen zijn van toepassing op etablissementen die dranken of maaltijden serveren of die betaalde accommodatie aanbieden. Hier volgt echter een kleine samenvatting van de aangepaste maatregelen: – Alle werknemers moeten op de hoogte zijn van alle maatregelen voordat ze weer aan het werk gaan en moeten deze nauwgezet volgen; – Zorg ervoor dat de lucht voortdurend wordt ververst door natuurlijke of mechanische ventilatie; – Er wordt gevraagd om contactloze of elektronische betaling aan te moedigen (gebruik zo weinig mogelijk contant geld); – Gebruik zoveel mogelijk het reserveringssysteem; – Ga niet naar uw werkplek als u of iemand in uw omgeving griepachtige verschijnselen heeft: – Zorg ervoor dat u uw handen zo regelmatig mogelijk wast (bij voorkeur met water en vloeibare zeep) en droog ze af met wegwerpmateriaal: handdoeken of papierrol (geen handdoeken of elektrische handdroger). – Desinfecterende gels moeten op verschillende plaatsen in het etablissement worden geplaatst (bijv. in de kamer en op het terras). – In restaurants moet er een afstand van 1,5 meter tussen de tafels zijn en er kunnen maximaal tien personen per tafel zitten. – Al het bestek moeten na elk gebruik op meer dan 60° worden gewassen. – In de keuken moeten alle werknemers een beschermingsmasker dragen. – Alle horecagelegenheden moeten om 1 uur ’s nachts gesloten zijn. Wij wensen u een zeer goed herstel! Zorg goed voor jezelf. |